lördag 14 juni 2008

Surströmming...

..åt vi idag..eller det var pappa & jag som åt surströmming. Mamma & Felix åt kyckling.
Mamma tog kortet på mig, annars är det jag som tagit korten, som vanligt.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Menar du att hon äter surströmming? Huh!

Det är alltid svårt att säga vilken skola som är bäst när man inte får se skolorna själv. Hur mycket större är den stora skolan? På vilken skola jobbar läraren/lärarna som DU tycker mest om? (Jag har märkt att barn vars föräldrar gillar skolan/lärarna kommer själva tycka bättre om skolan/lärarna.)

Det knepiga är att barn kan bli lika bra sedda i en stor skola som i en liten. På samma sätt kan barn bli ignorerade precis lika enklet på en pytteliten skola som på en stor...

Kanske är det här med de sex milen intressantare? Går man på en skola långt bort blir det också så att kompisarna bor långt bort. Vad får det för betydelse för kompisrelationer? (Bor man nära skolan kan man gå ut och kicka boll med kompisarna när som helst...)

Sen det där med att högstadiet kanske läggs ner: Jag tror inte att barn mår bra av att gå på samma skola från förskoleklassen till slutet på nian ändå. Då missar dom en chans till en helt ny start på en skola där man får vara vem som helst. Även om det sker överlämningar mellan skolorna är det en ny chans som många barn mår bra av. Det kan vara den mest utvecklande fasen i en skolgång.

Oavsett vilken skola du väljer tror jag inte att du kommer förstöra "hennes säkerhet och trygghet". Du tänker över ditt val och vill ta ditt ansvar för Tuvas skolgång. Då är det inte mycket som kan gå fel. Kom ihåg att ni har all rätt i världen att byta om ni inte trivs.


DEN SLUTGILTIGA DIAGNOSEN:
Bara ni slutar med surströmming genast så är ni helt på det torra! ;-)

//Killfröken